Red Velvet Taart Bestellen Almere

Red Velvet Taart Bestellen Almere

Red velvet taart bakken recept Rutger Bakt
Red velvet taart bakken recept Rutger Bakt from rutgerbakt.nl
rutgerbakt.nl

Wat is Red Velvet Taart?

Red Velvet taart is een heerlijke, fluweelzachte cake met een rijke rode kleur. De cake heeft een lichte cacaosmaak en wordt meestal geserveerd met een romige roomkaasglazuur. Het is een populaire keuze voor verjaardagen, bruiloften en andere speciale gelegenheden vanwege de mooie kleur en de heerlijke smaak.

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 120 ml plantaardige olie
  • 240 ml karnemelk
  • 1 eetlepel rode voedingskleurstof
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel azijn

Voor het glazuur:

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram boter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: In een grote kom, meng de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout.

Stap 3: Voeg de eieren, plantaardige olie, karnemelk, rode voedingskleurstof, vanille-extract en azijn toe aan de droge ingrediënten. Meng goed tot een glad beslag.

Stap 4: Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 5: Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de cake wordt gestoken.

Stap 6: Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm gedurende 10 minuten. Verwijder vervolgens de cake uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Stap 7: Terwijl de cake afkoelt, maak je het glazuur. Klop de roomkaas en boter samen in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en klop tot een gladde massa.

Stap 8: Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden om twee lagen te krijgen. Smeer een laag van het roomkaasglazuur op de onderste laag van de cake en leg de bovenste laag er bovenop. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de cake met het overgebleven glazuur.

Stap 9: Zet de taart in de koelkast om het glazuur te laten opstijven. Serveer de Red Velvet taart als deze volledig is afgekoeld.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel Red Velvet taart niet de gezondste keuze is, bevat het wel enkele ingrediënten die voordelen kunnen hebben voor de gezondheid. Cacao, een belangrijk onderdeel van de taart, bevat antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en het risico op hartziekten kunnen verlagen. Daarnaast bevat de roomkaasglazuur calcium, wat essentieel is voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

15 minuten

Baktijd

25-30 minuten

Totale tijd

1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *