Taart Met Lemon Curd Mascarpone Vulling
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram mascarpone
- 200 gram lemon curd
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- Rasp van 1 citroen
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng de bloem, boter, suiker, ei en vanille extract in een kom tot een deeg.
3. Verdeel het deeg over de bodem van een ingevette taartvorm en druk het goed aan.
4. Bak de bodem in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
5. Laat de bodem afkoelen op een rooster.
6. Klop de mascarpone los in een kom.
7. Voeg de lemon curd toe en meng goed door elkaar.
8. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
9. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het mascarpone mengsel.
10. Voeg de citroenrasp toe en meng nogmaals goed door elkaar.
11. Verdeel het mascarpone mengsel over de afgekoelde taartbodem.
12. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
13. Zet de taart minimaal 4 uur, of het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
14. Garneer de taart eventueel met extra citroenrasp of schijfjes citroen.
15. Serveer de taart gekoeld.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk
Calorieën: 350
Vetten: 25g
Koolhydraten: 30g
Eiwitten: 4g
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart met lemon curd mascarpone vulling bevat gezonde ingrediënten zoals citroen, mascarpone en slagroom.
Citroenen zitten boordevol vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem.
Mascarpone is een rijke bron van calcium en eiwitten, wat bijdraagt aan sterke botten en spieren.
Slagroom bevat vitamine A en D, wat belangrijk is voor een gezonde huid en sterke botten.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 5 uur