Hoeveel Botercreme Voor Taart 24 Cm

Hoeveel Botercreme Voor Taart 24 Cm

Botercrème voor het vullen en afsmeren van uw taart Lekker Tafelen
Botercrème voor het vullen en afsmeren van uw taart Lekker Tafelen from lekkertafelen.nl
lekkertafelen.nl

Ingredienten

Voor de botercrème:

– 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

– 500 gram poedersuiker

– 2 theelepels vanille-extract

– 2 eetlepels melk

Voor de taart:

– 250 gram bloem

– 250 gram suiker

– 250 gram boter, op kamertemperatuur

– 4 eieren

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de taart

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm van 24 cm in met boter en bestuif met bloem.

3. Mix de boter en suiker in een grote kom tot een luchtig geheel.

4. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

5. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

6. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en mix tot een glad beslag.

7. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

8. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

9. Laat de taart volledig afkoelen voordat je de botercrème aanbrengt.

Stap 2: Maak de botercrème

1. Mix de roomboter in een grote kom tot een luchtige massa.

2. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en mix goed na elke toevoeging.

3. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

4. Voeg de melk toe en mix tot een gladde en smeerbare crème.

Stap 3: Decoreer de taart

1. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen hebt.

2. Bestrijk de onderste laag met een laagje botercrème.

3. Plaats de bovenste laag erop en bedek de hele taart met een dun laagje botercrème, ook wel de crumb coat genoemd.

4. Zet de taart in de koelkast om de crumb coat hard te laten worden.

5. Haal de taart uit de koelkast en breng een tweede laag botercrème aan, dit keer iets dikker.

6. Gebruik een spatel om de botercrème glad te strijken en eventueel te decoreren met een patroon naar keuze.

7. Zet de taart opnieuw in de koelkast om de botercrème stevig te laten worden.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van deze taart kan variëren, afhankelijk van de exacte hoeveelheden en merken van de gebruikte ingrediënten. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:

– Calorieën: 400

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte traktatie goed zijn voor de geestelijke gezondheid. Het kan een gevoel van voldoening en geluk teweegbrengen, vooral als je het deelt met vrienden en familie. Geniet dus met mate!

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 30-35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Met dit recept maak je voldoende botercrème voor het vullen en afsmeren van een taart van 24 cm diameter. De hoeveelheid botercrème kan echter variëren, afhankelijk van hoe dik je de lagen wilt maken en hoeveel je wilt gebruiken voor de decoratie. Experimenteer en pas de hoeveelheid aan naar jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *