Taarten Bijbel

Taarten Bijbel

01. Bijbel Taart
01. Bijbel Taart from www.madewidlove.nl
www.madewidlove.nl

Ingrediëntenlijst

Deeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Vulling:

  • 500 gram verse aardbeien
  • 150 gram suiker
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

Deeg maken:

  1. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom.
  2. Kneed het deeg met je handen tot een samenhangende bal.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling maken:

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in een pan.
  3. Voeg de suiker, citroensap, maizena en vanille-extract toe aan de pan.
  4. Verwarm het mengsel op laag vuur en roer regelmatig totdat de aardbeien zacht zijn en het mengsel is ingedikt.

Taart maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
  3. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  4. Giet de aardbeienvulling in de taartvorm.
  5. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.
  6. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak taart

Calorieën: 250

Vet: 10 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Aardbeien zitten vol met vitamine C, antioxidanten en vezels. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 45 minuten

Bakken: 30-35 minuten

Totaal: 1 uur 20 minuten

Opmerkingen

Deze taart is het lekkerst als hij vers wordt gegeten, maar je kunt hem ook een paar dagen bewaren in een luchtdichte container in de koelkast.

Recensies

Deze taart is echt hemels! De combinatie van het knapperige deeg en de zoete aardbeienvulling is perfect. Ik kan niet wachten om hem weer te maken!” – Anne

“Ik ben dol op taarten en deze taart is absoluut een van mijn favorieten. Hij is makkelijk te maken en smaakt verrukkelijk. Een echte aanrader!” – Peter

Voeg uw eigen opmerking toe:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *