Taart Twijnstraat

Taart Twijnstraat

Baasar taart, taart en nog eens taart
Baasar taart, taart en nog eens taart from baasar.blogspot.com
baasar.blogspot.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram verse aardbeien
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Mix in een kom de suiker, eieren en vanille-extract tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en mix tot een glad beslag.

Stap 3: Taartbodem maken

Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Bak de taartbodem in het midden van de oven voor ongeveer 15-20 minuten, of tot de randjes goudbruin zijn. Haal de taartbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.

Stap 4: Vulling maken

Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker stijf. Meng de gesmolten chocolade door de slagroom.

Stap 5: Taart opbouwen

Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. Verdeel de helft van het slagroom-chocolademengsel over de onderste laag. Leg hier de plakjes aardbei op en verdeel de rest van het slagroom-chocolademengsel over de aardbeien. Leg de bovenste laag taartbodem erop.

Stap 6: Decoratie

Smelt een beetje extra witte chocolade en drizzle dit over de bovenkant van de taart. Garneer eventueel met extra plakjes aardbei. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Per portie (1/10 van de taart):

  • Calorieën: 300
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Aardbeien hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen helpen bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten. De witte chocolade in deze taart bevat calcium en ijzer, en de slagroom levert vitamine D en B12.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Oventijd: 15-20 minuten
  • Koeltijd: 1 uur
  • Totaal: 1 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *