Majesteit Taart Javastraat 5 1094 Gx Amsterdam

Majesteit Taart Javastraat 5 1094 Gx Amsterdam

Exterior of Majesteit Taart, a bakery in the Javastraat in Amsterdam
Exterior of Majesteit Taart, a bakery in the Javastraat in Amsterdam from www.alamy.com
www.alamy.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade
  • Verse muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Doe de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. Mix alles goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.

Giet het beslag in de taartvorm en bak de bodem in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de bodem vervolgens afkoelen.

Stap 2: De vulling

Klop de slagroom stijf en snijd de aardbeien in plakjes. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

Verdeel de helft van de slagroom over de bodem van de taart. Leg hier vervolgens de plakjes aardbei op.

Schenk de gesmolten chocolade over de aardbeien en verdeel de rest van de slagroom eroverheen.

Stap 3: Het decoreren

Garneer de taart met verse muntblaadjes en eventueel wat extra aardbeien. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze majesteit taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand en antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen.

Daarnaast bevat de taart ook witte chocolade, die rijk is aan calcium en magnesium. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl magnesium een rol speelt bij de energiestofwisseling.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 25 minuten

Totaal: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *