Speculaastaart Libelle

Speculaastaart Libelle

Een gezonde speculaastaart! (met afbeeldingen) Gezonde snoepjes
Een gezonde speculaastaart! (met afbeeldingen) Gezonde snoepjes from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram speculaasjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Extra speculaasjes en chocoladeschilfers voor decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Verkruimel de speculaasjes

Neem de speculaasjes en doe ze in een plastic zakje. Gebruik een deegroller om de speculaasjes fijn te verkruimelen. Zorg ervoor dat de kruimels gelijkmatig zijn.

Stap 2: Maak de bodem van de taart

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de verkruimelde speculaasjes toe aan de gesmolten boter en meng goed. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het speculaasmengsel stevig aan op de bodem. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Maak de vulling

Klop de mascarpone, suiker, eieren, vanille-extract, bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom tot een glad mengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het mascarponemengsel over de speculaasbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 4: Bak de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en stevig aanvoelt. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Stap 5: Klop de slagroom

Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf in een kom. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voordat je begint met kloppen. Gebruik een elektrische mixer of een garde om de slagroom stijf te kloppen.

Stap 6: Decoreer de taart

Haal de afgekoelde taart uit de springvorm en leg deze op een serveerschaal. Verdeel de opgeklopte slagroom over de bovenkant van de taart en versier met extra speculaasjes en chocoladeschilfers. Zet de taart voor het serveren nog even in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

De speculaastaart libelle bevat per portie (1/8 van de taart) ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel speculaastaart libelle niet per se als een gezond gerecht kan worden beschouwd vanwege het hoge vet- en suikergehalte, kan het af en toe genieten van een stukje taart de stemming verbeteren en voor een gevoel van tevredenheid zorgen. Bovendien kan het delen van de taart met vrienden en familie bijdragen aan sociale verbinding en geluk.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *