Lemon Curd Taart Rutger Bakt

Lemon Curd Taart Rutger Bakt

Lemon Curd Cake {glutenfree} Recipe Gluten free lemon cake, Lemon
Lemon Curd Cake {glutenfree} Recipe Gluten free lemon cake, Lemon from www.pinterest.co.uk
www.pinterest.co.uk

Ingrediënten:

  • Voor het deeg:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 75 gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 4 eieren
  • Voor de lemon curd:
  • 2 citroenen
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 50 gram boter

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg

Meng de bloem, koude boter, poedersuiker en zout in een kom. Snijd de boter met twee messen door de bloem totdat er kruimels ontstaan. Voeg het ei toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling

Meng de slagroom, mascarpone en suiker in een kom. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Voeg de citroenrasp en het sap toe aan het mengsel. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg deze ook toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.

Stap 3: De lemon curd

Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Meng de citroenrasp, het sap, suiker, eieren en boter in een steelpannetje. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur totdat het indikt en de boter is gesmolten. Haal de pan van het vuur en laat de lemon curd afkoelen.

Stap 4: De taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet de vulling in de taartvorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5: Het serveren

Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Schep de lemon curd over de taart en verdeel het gelijkmatig. Serveer de taart met een toefje slagroom en eventueel wat vers fruit.

Voedingswaarde:

Per portie (1/12 van de taart)

  • Calorieën: 350
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vetten: 22 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze lemon curd taart bevat verse citroenen, die rijk zijn aan vitamine C. Vitamine C heeft een antioxidantwerking en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast bevat de taart ook calcium en proteïnen uit de mascarpone en slagroom, wat goed is voor de botten en spieren. Het ei in de vulling levert ook belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en ijzer.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 40 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *