Chocolade Meringue Taart Donna Hay

Chocolade Meringue Taart Donna Hay

Chocolate Meringue Cake Donna Hay
Chocolate Meringue Cake Donna Hay from www.donnahay.com.au
www.donnahay.com.au

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

– 200 gram chocoladekoekjes

– 100 gram boter, gesmolten

Voor de vulling:

– 200 gram pure chocolade

– 150 ml slagroom

– 3 eieren, gescheiden

– 75 gram suiker

Voor de meringue:

– 3 eiwitten

– 150 gram suiker

– 1 theelepel maïzena

– 1 theelepel azijn

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Stap 2: Verkruimel de chocoladekoekjes in een keukenmachine en meng ze met de gesmolten boter. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette taartvorm.

Stap 3: Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem daarna afkoelen.

Stap 4: Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.

Stap 5: Klop in een aparte kom de slagroom stijf.

Stap 6: Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker tot een licht en luchtig mengsel.

Stap 7: Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eidooiermengsel en meng goed door.

Stap 8: Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel.

Stap 9: Klop in een schone kom de eiwitten stijf.

Stap 10: Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Voeg daarna de maïzena en azijn toe en klop nog even door.

Stap 11: Schep het chocolademengsel op de taartbodem en strijk het glad.

Stap 12: Verdeel het opgeklopte eiwit over de taart en maak mooie pieken met een lepel.

Stap 13: Bak de taart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de meringue mooi goudbruin is.

Stap 14: Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 8 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het kan ook het humeur verbeteren en stress verminderen. Slagroom bevat calcium en vitamine A, die belangrijk zijn voor sterke botten en een gezonde huid. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en selenium.

Benodigde tijd:

– Voorbereidingstijd: 30 minuten

– Baktijd: 50 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *