Chocolade Smelten Voor Taart

Chocolade Smelten Voor Taart

Chocolade smelten? Zo loopt het nooit meer mis (leestijd 1 minuut
Chocolade smelten? Zo loopt het nooit meer mis (leestijd 1 minuut from www.tipslikesugar.be
www.tipslikesugar.be

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Smelt de chocolade

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kan op verschillende manieren. Een veelgebruikte methode is au bain-marie. Vul een pan met een laagje water en zet een hittebestendige kom bovenop de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en doe het in de kom. Laat de chocolade langzaam smelten terwijl je af en toe roert.

Stap 2: Voeg de boter toe

Zodra de chocolade volledig gesmolten is, voeg je de boter toe. Snijd de boter in kleine blokjes en roer het door de gesmolten chocolade tot het volledig is opgenomen. Blijf roeren totdat het mengsel glad en glanzend is.

Stap 3: Meng de suiker en eieren

In een aparte kom meng je de suiker en eieren. Klop het mengsel met een garde of mixer totdat het licht en luchtig is. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten.

Stap 4: Voeg de chocolade toe aan het eiermengsel

Giet het gesmolten chocolade-botermengsel bij het eiermengsel. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.

Stap 5: Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het chocolademengsel. Roer het geheel voorzichtig door totdat alle droge ingrediënten zijn opgenomen en er geen klontjes meer zijn.

Stap 6: Vul de taartvorm

Giet het beslag in een ingevette taartvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 7: Bak de taart

Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Bak de taart voor ongeveer 25-30 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 8: Laat de taart afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Dit duurt ongeveer 1 uur.

Stap 9: Serveer en geniet!

Snijd de chocoladetaart in punten en serveer. Je kunt de taart eventueel nog versieren met poedersuiker, slagroom of verse vruchten. Geniet van je zelfgemaakte chocolade smeltentaart!

Voedingswaarde:

Energie: 350 kcal per portie

Vet: 20 gram

Verzadigd vet: 12 gram

Koolhydraten: 40 gram

Suiker: 25 gram

Vezels: 2 gram

Eiwit: 5 gram

Zout: 0.5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Chocolade is niet alleen lekker, maar heeft ook enkele gezondheidsvoordelen. Pure chocolade met een hoog cacaogehalte kan bijvoorbeeld helpen om de bloeddruk te verlagen en de bloedvaten te ontspannen. Daarnaast bevat chocolade antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Het kan ook een positief effect hebben op de stemming en stress verminderen. Uiteraard moet chocolade met mate geconsumeerd worden en past het binnen een gezonde en evenwichtige voeding.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *