Rendier Taart Recept

Rendier Taart Recept

Rudolph the rednosed reindeer cake FunCakes
Rudolph the rednosed reindeer cake FunCakes from funcakes.com
funcakes.com

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram pure chocolade

Voor de decoratie:

  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram melkchocolade
  • 10 kleine pretzels
  • 10 rode M&M’s

Bereidingswijze

Stap 1: De taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.

Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract en een snufje zout toe.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en vouw voorzichtig door tot alles goed gemengd is. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen.

Stap 2: De vulling

Klop de slagroom stijf met de suiker en het vanille-extract. Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Mix de gesmolten chocolade door de slagroom tot een glad mengsel.

Stap 3: Het samenstellen

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Verdeel de helft van de chocoladeslagroom over de onderste helft van de taart. Plaats de bovenste helft er weer bovenop en verdeel de rest van de chocoladeslagroom over de bovenkant.

Stap 4: De decoratie

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de taart en strijk glad met een spatel. Laat de chocolade hard worden.

Smelt de pure chocolade au bain-marie en doe in een spuitzak. Spuit de gewenste vormen voor de rendiergeweien op een stuk bakpapier en laat hard worden.

Smelt de melkchocolade au bain-marie en doe in een spuitzak. Spuit twee kleine rondjes op de taart als ogen.

Plaats de pretzels als geweien op de taart en druk de rode M&M’s erbovenop als neusjes.

Nutrition

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze rendier taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakt dessert positieve effecten hebben op ons welzijn. Het delen van een taart met vrienden en familie kan zorgen voor een gevoel van verbondenheid en geluk. Daarnaast kan het bakken van taarten ook een therapeutisch effect hebben, omdat het ons in staat stelt om creatief bezig te zijn en stress te verminderen. Geniet dus met mate van deze heerlijke rendier taart!

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *