Citroen Meringue Taart Hema

Citroen Meringue Taart Hema

Citroenmerengue taartje Bistro To Go
Citroenmerengue taartje Bistro To Go from www.bistrotogo-leiden.nl
www.bistrotogo-leiden.nl

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

– 250 gram biscuitjes

– 100 gram gesmolten boter

Voor de citroenvulling:

– 4 eieren

– 200 gram suiker

– 120 ml citroensap

– 60 gram boter

– 2 eetlepels maizena

Voor de meringue:

– 4 eiwitten

– 200 gram suiker

– 1 theelepel maizena

– 1 theelepel witte azijn

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan in een taartvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De citroenvulling

Scheid de eieren en bewaar de eiwitten voor later. Doe de eidooiers, suiker, citroensap en maizena in een steelpannetje en meng dit goed door elkaar. Zet het pannetje op laag vuur en voeg de boter toe. Blijf goed roeren totdat de boter volledig is gesmolten en het mengsel dikker begint te worden. Haal het pannetje van het vuur en laat de citroenvulling afkoelen.

Stap 3: De meringue

Klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glanzend en stevig is. Voeg de maizena en azijn toe en klop nog even door totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: Het samenstellen van de taart

Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de citroenvulling eroverheen. Verdeel de meringue gelijkmatig over de citroenvulling, zorg ervoor dat de meringue helemaal tot aan de rand van de taart komt. Maak mooie pieken in de meringue met een spatel of de achterkant van een lepel.

Stap 5: Het afbakken van de taart

Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak deze in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Houd de taart goed in de gaten, de meringue kan snel verbranden. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Per portie van 1/8 taart:

– 350 calorieën

– 15 gram vet

– 50 gram koolhydraten

– 4 gram eiwit

– 0 gram vezels

Gezondheidsvoordelen

Deze citroen meringue taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. Citroenen zijn rijk aan vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid. Daarnaast kan het eten van deze taart je humeur verbeteren, omdat citroenen bekend staan om hun opwekkende geur en smaak.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 20 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geniet van je zelfgemaakte citroen meringue taart van de HEMA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *