Citroen Meringue Taart Herman

Citroen Meringue Taart Herman

Citroen meringue taart Fris en fruitig Koken&Bakken doe je zo
Citroen meringue taart Fris en fruitig Koken&Bakken doe je zo from kokenenbakkendoejezo.nl
kokenenbakkendoejezo.nl

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de citroenvulling:

  • 3 citroenen
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 125 gram boter

Voor het meringueschuim:

  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel maizena

Bereidingswijze

Deeg:

1. Zeef de bloem boven een kom en voeg de poedersuiker en het zout toe.

2. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de kom.

3. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

4. Voeg het ei toe en kneed het deeg nogmaals goed door.

5. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Citroenvulling:

1. Pers de citroenen uit en rasp de schil van één citroen.

2. Verwarm het citroensap, de suiker, de eieren en de boter au bain-marie in een kom.

3. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en de suiker is opgelost.

4. Haal de kom van het vuur en roer de citroenrasp erdoorheen.

5. Laat de citroenvulling afkoelen.

Meringueschuim:

1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.

2. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

3. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glanzend en stevig is.

4. Zeef de maizena boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door.

5. Schep het meringueschuim in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Samenstellen:

1. Vet een taartvorm in en bekleed deze met het deeg.

2. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak de bodem blind in de oven op 180 graden Celsius gedurende 15 minuten.

3. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze afkoelen.

4. Giet de citroenvulling in de taartbodem.

5. Spuit het meringueschuim op de citroenvulling en maak hier mooie pieken in.

6. Bak de taart in de oven op 180 graden Celsius gedurende 20 minuten, totdat het meringueschuim goudbruin is.

7. Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze citroen meringue taart bevat vitamine C uit de citroenen, wat goed is voor je immuunsysteem. Daarnaast bevat de taart ook vezels uit de bloem, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering. Echter, vanwege de suiker en het boter in het recept, moet deze taart met mate gegeten worden.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 45 minuten

Bakken: 35 minuten

Totaal: 1 uur 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *