Citroen Meringue Taart Makkelijk

Citroen Meringue Taart Makkelijk

Citroen meringue taart Plantbased bites, cakes and more!
Citroen meringue taart Plantbased bites, cakes and more! from www.foglia.be
www.foglia.be

Ingrediënten

Deze heerlijke citroen meringue taart is makkelijk te maken en vereist slechts een paar ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 4 citroenen
  • 300 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 1 theelepel maïzena
  • snufje zout

Bereidingswijze

Volg deze eenvoudige stappen om de citroen meringue taart te maken:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker en een ei samen in een kom tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem blind in de oven gedurende 15 minuten.

Stap 3: Citroenvulling maken

Terwijl de taartbodem afkoelt, maak je de citroenvulling. Pers de citroenen uit en rasp de schil van één citroen. Meng het citroensap, citroenrasp, 200 gram suiker, maïzena en een ei samen in een pan. Verwarm het mengsel op laag vuur en blijf roeren tot het indikt. Haal de pan van het vuur en laat de citroenvulling afkoelen.

Stap 4: Meringue maken

Om de meringue te maken, klop je de eiwitten met een snufje zout in een schone kom tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de resterende suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten stijf en glanzend zijn.

Stap 5: Taart afmaken

Giet de citroenvulling in de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Bedek de citroenvulling gelijkmatig met de meringue, zorg ervoor dat de randen goed zijn afgedekt. Gebruik een vork om mooie pieken in de meringue te maken.

Stap 6: Taart bakken

Bak de citroen meringue taart in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de meringue goudbruin is. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Deze citroen meringue taart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Vetten: 8 gram
  • Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Citroenen zijn rijk aan vitamine C, wat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem. Ze bevatten ook antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het eten van deze citroen meringue taart kan dus bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingstijd voor deze taart is ongeveer 30 minuten.

Baktijd

De baktijd voor de taart is ongeveer 35-40 minuten.

Totale tijd

De totale tijd, inclusief voorbereiding en baktijd, is ongeveer 1 uur en 10 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *