Happy Birthday Taart Topper Action

Happy Birthday Taart Topper Action

Taart topper Happy Birthday
Taart topper Happy Birthday from www.bol.com
www.bol.com

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 200 gram suiker

– 200 gram boter

– 4 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 theelepel bakpoeder

– Snufje zout

– 200 ml slagroom

– 200 gram poedersuiker

– Kleurstof (naar keuze)

– Decoraties (zoals marsepein, sprinkles, etc.)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Mix de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

Stap 3: Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het botermengsel en mix tot een glad beslag.

Stap 4: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 5: Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de volgende stap.

Stap 6: Klop de slagroom stijf in een grote kom. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stevig is.

Stap 7: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden om twee lagen te maken.

Stap 8: Bestrijk de onderste laag taart met een dunne laag slagroom. Plaats de bovenste laag taart er bovenop en bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de overgebleven slagroom.

Stap 9: Voeg eventueel kleurstof toe aan de slagroom om de taart een feestelijk tintje te geven.

Stap 10: Versier de taart naar wens met marsepein, sprinkles, of andere decoraties.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat een goede bron van energie door de bloem, suiker en boter. Het kan een feestelijk en lekker dessert zijn voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen.

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Baktijd:

30-35 minuten

Totale tijd:

1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *