Elsa Taart Albert Heijn

Elsa Taart Albert Heijn

elsa taart dubbelhandig
elsa taart dubbelhandig from dubbelhandig.nl
dubbelhandig.nl

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram aardbeien

Voor de topping:

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Blauwe en paarse voedselkleurstof
  • Zilveren parelsuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven de kom en vouw voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de slagroom met suiker en vanille-extract stijf. Snijd de aardbeien in plakjes.

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Verdeel de slagroom en aardbeien gelijkmatig over de onderste helft van de taart. Plaats de bovenste helft er weer bovenop.

Stap 3: Maak de topping

Klop de slagroom met suiker stijf. Verdeel de slagroom in twee kommen en voeg in één kom blauwe voedselkleurstof toe en in de andere kom paarse voedselkleurstof. Mix goed.

Gebruik een spuitzak met een stermondje om de gekleurde slagroom op de taart aan te brengen. Begin aan de buitenkant van de taart en werk naar het midden toe. Maak een mooie toefjespatroon.

Strooi zilveren parelsuiker over de toefjes slagroom.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 420
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwit: 4 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze Elsa taart bevat aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C helpt het immuunsysteem te versterken en antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

De taart bevat ook slagroom, wat een bron van calcium is. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *