Lemon Meringue Taart Kopen

Lemon Meringue Taart Kopen

Lemon meringue room taart • EEFSFOOD Recept Recepten zonder bakken
Lemon meringue room taart • EEFSFOOD Recept Recepten zonder bakken from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is een Lemon Meringue Taart?

Een Lemon Meringue taart is een heerlijke taart met een frisse, zurige smaak. Het bestaat uit een knapperige bodem, een romige citroenvulling en een luchtige meringue topping. Deze taart is perfect voor liefhebbers van citrus en zoete lekkernijen.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de citroenvulling:

  • 4 citroenen
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram boter

Voor de meringue topping:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de bloem, koude boter, poedersuiker, ei en zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Bedek een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot deze goudbruin is.

Stap 2: De citroenvulling maken

Pers de citroenen uit en rasp de schil van één citroen.

Verhit het citroensap, suiker en boter in een pan op laag vuur.

Klop de eieren los in een kom en voeg dit toe aan het citroenmengsel.

Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Haal de pan van het vuur en roer de citroenrasp erdoorheen.

Giet de citroenvulling op de bodem en strijk het glad.

Stap 3: De meringue topping maken

Klop de eiwitten stijf in een schone kom.

Voeg geleidelijk de suiker en maïzena toe terwijl je blijft kloppen.

Blijf kloppen totdat er stijve pieken ontstaan.

Stap 4: De taart afmaken

Schep de meringue topping op de citroenvulling en strijk het glad met een spatel.

Bak de taart in de oven op 180 graden Celsius gedurende 20 minuten, of totdat de meringue goudbruin is.

Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Een portie Lemon Meringue taart (1/8e van de taart) bevat ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel Lemon Meringue taart niet de meest gezonde optie is, bevat het wel vitamine C uit de citroenen. Vitamine C is goed voor het immuunsysteem en draagt bij aan een gezonde huid. Echter, vanwege de suiker en boter in de taart, is het belangrijk om er met mate van te genieten.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale tijd

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *