Hartige Taart Maken Simpel

Hartige Taart Maken Simpel

Hartige taart met broccoli en spekjes Lekker en Simpel
Hartige taart met broccoli en spekjes Lekker en Simpel from www.lekkerensimpel.com
www.lekkerensimpel.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 1 ei

– snufje zout

– 2 eetlepels water

Voor de vulling:

– 300 gram groenten (bijvoorbeeld spinazie, paprika, champignons)

– 150 gram spekjes

– 150 gram geraspte kaas

– 4 eieren

– 200 ml room

– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

1. Meng de bloem, boter, ei, zout en water in een kom en kneed dit tot een soepel deeg.

2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling voorbereiden

1. Snijd de groenten en bak ze samen met de spekjes in een koekenpan.

2. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: De taart bakken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

4. Verdeel de groenten en spekjes over de bodem.

5. Klop de eieren en de room los in een kom en breng op smaak met zout en peper.

6. Giet het eimengsel over de groenten en spekjes.

7. Strooi de geraspte kaas over de taart.

8. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

– Energie: 350 kcal

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Eiwit: 15 gram

– Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

– Groenten bevatten veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor je gezondheid.

– Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten verschillende vitamines en mineralen.

– Kaas bevat calcium en vitamine B12, wat belangrijk is voor sterke botten en een gezond zenuwstelsel.

Hartige taart is een lekkere en makkelijke manier om groenten aan je maaltijd toe te voegen.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 30-35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *