Frambozentaart Met Kruimeldeeg

Frambozentaart Met Kruimeldeeg

Deze frambozentaart is heerlijk zomers! Knapperig deeg, een smaakvolle
Deze frambozentaart is heerlijk zomers! Knapperig deeg, een smaakvolle from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

• 200 gram bloem

• 100 gram boter

• 100 gram suiker

• 1 ei

• 300 gram frambozen

• 50 gram maïzena

• 100 gram suiker

• 1 theelepel vanille-extract

• 250 ml water

• Poedersuiker, ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

1. Meng de bloem, boter, suiker en het ei in een kom. Kneed het geheel tot een stevig deeg.

2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Het fruit en de vulling voorbereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Was de frambozen en laat ze goed uitlekken.

3. Meng in een kom de maïzena, suiker, vanille-extract en water. Roer goed door elkaar.

Stap 3: Het deeg uitrollen en de taartbodem maken

1. Bestuif een schoon werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is om de taartvorm mee te bedekken.

2. Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

4. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4: De taart vullen en afbakken

1. Verdeel de frambozen over de voorgebakken taartbodem.

2. Giet het maïzenamengsel gelijkmatig over de frambozen.

3. Bak de taart nog eens 30 minuten in de oven, of tot de vulling is ingedikt.

4. Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen.

Stap 5: Serveer en decoreer

1. Bestuif de taart met poedersuiker voor een mooie afwerking.

2. Serveer de frambozentaart met kruimeldeeg als dessert of bij de koffie.

Voedingswaarde

• Portiegrootte: 1 punt taart

• Calorieën: 250

• Koolhydraten: 40 gram

• Vet: 8 gram

• Eiwit: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze frambozentaart met kruimeldeeg is niet alleen heerlijk, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen.

1. Frambozen zijn rijk aan voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten, die allemaal bijdragen aan een gezond immuunsysteem.

2. Het deeg van de taart bevat vezelrijke bloem, wat kan helpen bij een goede spijsvertering.

3. Door de toegevoegde maïzena is de vulling van de taart licht en romig, zonder dat er veel vet nodig is.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd

• Voorbereidingstijd: 45 minuten

• Kooktijd: 45 minuten

• Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *