Spaanse Hartige Taart Chorizo

Spaanse Hartige Taart Chorizo

Recept Hartige taart met chorizo & tomaat
Recept Hartige taart met chorizo & tomaat from www.blikindekeuken.nl
www.blikindekeuken.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 gram groene olijven, gehalveerd
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Bladerdeeg

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Bakken van de chorizo

Verhit een beetje olie in een pan en bak de chorizo tot deze knapperig is. Haal de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 3: Bakken van de groenten

Gebruik dezelfde pan en bak de rode ui, knoflook, rode paprika en gele paprika tot deze zacht zijn. Voeg de cherrytomaten en groene olijven toe en bak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en gedroogde oregano.

Stap 4: Het maken van het eimengsel

Klop de eieren en slagroom samen in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Het samenstellen van de taart

Bekleed een taartvorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de gebakken chorizo over de bodem en schep het groentemengsel erbovenop. Giet het eimengsel eroverheen en strooi de geraspte kaas erop.

Stap 6: Het bakken van de taart

Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het eimengsel is gestold.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 450

Vet: 30g

Koolhydraten: 20g

Eiwit: 20g

Vezels: 3g

Gezondheidsvoordelen:

Deze Spaanse hartige taart met chorizo zit boordevol smaak en voedingsstoffen. Chorizo bevat veel eiwitten en gezonde vetten, terwijl de groenten zorgen voor een goede dosis vitamines en mineralen. Door het gebruik van bladerdeeg is deze taart ook een bron van koolhydraten, wat energie geeft. Daarnaast is het een gerecht dat makkelijk te maken is en geschikt is voor zowel lunch als diner.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 45 minuten

Geniet van deze heerlijke Spaanse hartige taart met chorizo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *