Ah Hartige Taart Deeg

Ah Hartige Taart Deeg

Hartige taartdeeg 10 stuks Jan Linders
Hartige taartdeeg 10 stuks Jan Linders from www.janlinders.nl
www.janlinders.nl

Ingrediënten

– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 1 ei
– 2 eetlepels koud water
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

Stap 1: Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg het zout toe en meng goed door elkaar.
Stap 2: Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de kom. Wrijf de boter met je vingers door de bloem totdat het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
Stap 3: Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en breek het ei erin. Voeg ook het water toe.
Stap 4: Meng met je handen alles goed door elkaar totdat er een deeg ontstaat. Kneed het deeg vervolgens tot een bal en wikkel het in vershoudfolie. Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast om te rusten.
Stap 5: Na het rusten van het deeg, haal je het uit de koelkast en laat je het 5 minuten op kamertemperatuur komen. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap die groot genoeg is om je taartvorm te bekleden.
Stap 6: Vet je taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Druk het deeg goed aan en snijd eventueel overtollig deeg weg.
Stap 7: Je hartige taartdeeg is nu klaar om te vullen en te bakken volgens het recept van je keuze.

Voedingswaarde (per portie)

– Calorieën: 250
– Vet: 15g
– Koolhydraten: 25g
– Eiwit: 4g
– Vezels: 1g

Gezondheidsvoordelen

Het AH Hartige Taart Deeg is gemaakt van bloem, boter, ei en water. Deze ingrediënten bevatten verschillende voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde voeding.
– Bloem levert koolhydraten, vezels en een kleine hoeveelheid eiwitten. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor ons lichaam.
– Boter bevat vetten die essentieel zijn voor de opname van in vet oplosbare vitamines en het behoud van een gezonde huid en haar.
– Eieren zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook antioxidanten die de gezondheid van onze ogen kunnen ondersteunen.
– Water is onmisbaar voor ons lichaam en helpt bij het transporteren van voedingsstoffen, het reguleren van de lichaamstemperatuur en het afvoeren van afvalstoffen.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 15 minuten
– Rusttijd: 30 minuten
– Totaal: 45 minuten

Receptideeën

Het AH Hartige Taart Deeg kan worden gebruikt voor verschillende hartige taartrecepten. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:
– Quiche Lorraine: Vul het deeg met spekjes, prei en kaas voor een klassieke quiche.
Spinazie en Feta Taart: Voeg spinazie, feta en cherrytomaatjes toe voor een heerlijke vegetarische optie.
– Broccoli en Ham Taart: Combineer broccoli, ham en bechamelsaus voor een hartige taart boordevol smaak.
– Provençaalse Groentetaart: Maak een kleurrijke taart met paprika, courgette, aubergine en olijven.
Experimenteer met verschillende ingrediënten en smaken om je eigen unieke hartige taart te creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *