Hartig Taartdeeg Ah

Hartig Taartdeeg Ah

The Hartig AH005 Project on Behance
The Hartig AH005 Project on Behance from www.behance.net
www.behance.net

Overzicht

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 ei

– 2 eetlepels water

– snufje zout

Bereidingswijze:

Hartig taartdeeg is een geweldige basis voor allerlei hartige taarten. Of je nu een quiche, een hartige taart of een plaattaart wilt maken, met dit recept heb je altijd een heerlijke, krokante bodem.

1. Doe de bloem en het zout in een kom en meng dit door elkaar.

2. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan het bloemmengsel.

3. Kneed de boter en bloem met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei en het water toe aan het deeg en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

5. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

7. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

8. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

9. Bak de bodem 15 minuten blind in de voorverwarmde oven.

10. Haal de taartbodem uit de oven en vul deze met de gewenste vulling.

11. Bak de taart verder af volgens het recept van de vulling.

Voedingswaarde:

Hartig taartdeeg bevat per portie van 100 gram ongeveer:

– 350 calorieën

– 20 gram vet

– 35 gram koolhydraten

– 5 gram eiwit

Gezondheidsvoordelen:

Het hartig taartdeeg bevat veel vezels uit de bloem en is daardoor goed voor de spijsvertering. Daarnaast bevat het deeg ook vitamine B en mineralen zoals ijzer en magnesium. Het is echter belangrijk om het hartig taartdeeg met mate te eten, omdat het ook veel calorieën en vet bevat.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 10 minuten

– Rusttijd: 30 minuten

– Bakken: 15 minuten

– Totale tijd: 55 minuten

Met dit recept voor hartig taartdeeg kun je eindeloos variëren en de lekkerste hartige taarten maken. Experimenteer met verschillende vullingen en geniet van een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *