Taart In 8 Stukken Met 3 Keer Snijden

Taart In 8 Stukken Met 3 Keer Snijden

Het is weer tijd voor een lekker stukje taart, maar dit keer een
Het is weer tijd voor een lekker stukje taart, maar dit keer een from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram frambozen
  • 200 gram blauwe bessen
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een grote kom. Kneed het deeg goed door totdat het een samenhangend geheel vormt.

Stap 2: Het deeg uitrollen

Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote cirkel. Zorg ervoor dat het deeg ongeveer een halve centimeter dik is.

Stap 3: De taartvorm bekleden

Leg het deeg voorzichtig in een taartvorm en druk het goed aan. Zorg ervoor dat het deeg over de randen van de vorm hangt, zodat je straks de taart gemakkelijk uit de vorm kunt halen.

Stap 4: Het deeg bakken

Zet de taartvorm met het deeg in de oven en bak het deeg ongeveer 15 minuten op 180 graden Celsius. Haal de taartvorm uit de oven en laat het deeg afkoelen.

Stap 5: De vulling maken

Klop de slagroom stijf in een grote kom. Snijd de aardbeien in plakjes en meng ze samen met de frambozen en blauwe bessen door de slagroom. Voeg eventueel wat poedersuiker toe voor extra zoetheid.

Stap 6: De taart vullen

Schep de vulling in de afgekoelde taartbodem en verdeel het gelijkmatig. Zorg ervoor dat de vulling tot aan de randen van de taart komt.

Stap 7: De taart snijden

Snijd de taart in 8 gelijke stukken. Begin met het maken van een snede in het midden van de taart, vanaf de rand naar het midden. Maak vervolgens twee snedes vanaf de rand naar het midden, maar dan onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de eerste snede.

Stap 8: Genieten van de taart

De taart is nu klaar om geserveerd te worden. Geniet van de heerlijke smaken en texturen van de taart en de verse vruchten. Serveer de taart eventueel met een beetje poedersuiker eroverheen gestrooid.

Voedingswaarde:

  • Aantal porties: 8
  • Calorieën per portie: 300
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart zit boordevol verse vruchten, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede gezondheid en beschermen het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat de taart ook vezels uit de bloem, die zorgen voor een goede spijsvertering.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 35 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *