Monchou Taart Rood Fruit

Monchou Taart Rood Fruit

4 persoons taart met rood fruit Laura's Bakery
4 persoons taart met rood fruit Laura's Bakery from www.laurasbakery.nl
www.laurasbakery.nl

Ingrediënten:

– 200 gram bastognekoeken

– 100 gram boter

– 200 gram monchou

– 200 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 1 zakje vanillesuiker

– 250 gram rood fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, en bessen)

– 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De vulling

Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de monchou toe en mix dit goed door elkaar. Verdeel het monchoumengsel over de bodem van de springvorm en strijk het glad met een spatel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Het rood fruit

Was het rood fruit en verwijder eventuele steeltjes. Verdeel het fruit over de taart en druk het voorzichtig in het monchoumengsel. Bestrooi de taart met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde:

Energie: 300 kcal

Vet: 20 gram

Verzadigd vet: 12 gram

Koolhydraten: 25 gram

Suikers: 15 gram

Eiwitten: 4 gram

Zout: 0.2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze monchou taart met rood fruit bevat verse vruchten, die rijk zijn aan vitaminen en antioxidanten. Daarnaast is monchou een goede bron van calcium en eiwitten. Het eten van deze taart kan dus bijdragen aan een gezond voedingspatroon.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 2 uur

Totale tijd: 2 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *