Monchou Taart Rood Fruit
Ingrediënten:
– 200 gram bastognekoeken
– 100 gram boter
– 200 gram monchou
– 200 ml slagroom
– 100 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 250 gram rood fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, en bessen)
– 2 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze:
Stap 1: De bodem
Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: De vulling
Laat de monchou op kamertemperatuur komen. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de monchou toe en mix dit goed door elkaar. Verdeel het monchoumengsel over de bodem van de springvorm en strijk het glad met een spatel. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 3: Het rood fruit
Was het rood fruit en verwijder eventuele steeltjes. Verdeel het fruit over de taart en druk het voorzichtig in het monchoumengsel. Bestrooi de taart met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Voedingswaarde:
Energie: 300 kcal
Vet: 20 gram
Verzadigd vet: 12 gram
Koolhydraten: 25 gram
Suikers: 15 gram
Eiwitten: 4 gram
Zout: 0.2 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze monchou taart met rood fruit bevat verse vruchten, die rijk zijn aan vitaminen en antioxidanten. Daarnaast is monchou een goede bron van calcium en eiwitten. Het eten van deze taart kan dus bijdragen aan een gezond voedingspatroon.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur en 20 minuten