Glutenvrije Hartige Taart Ah

Glutenvrije Hartige Taart Ah

Deze glutenvrije, lactosevrije en eivrije quiche of hartige taart is
Deze glutenvrije, lactosevrije en eivrije quiche of hartige taart is from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 200 gram glutenvrij meel

– 100 gram boter

– 1 ei

– snufje zout

Voor de vulling:

– 200 gram spekreepjes

– 1 rode ui

– 200 gram champignons

– 3 eieren

– 200 ml crème fraîche

– 100 gram geraspte kaas

– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

1. Meng het glutenvrije meel, de boter, het ei en het snufje zout in een kom.

2. Kneed het deeg tot een samenhangende bal.

3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn.

3. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakjes.

4. Bak de rode ui en champignons in het achtergebleven vet van de spekreepjes.

5. Klop de eieren los in een kom en voeg de crème fraîche toe. Meng goed door elkaar.

6. Voeg de gebakken spekreepjes, rode ui en champignons toe aan het eimengsel.

7. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: De taart bakken

1. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

2. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

3. Giet het eimengsel met de spekreepjes, rode ui, champignons en kaas in de taartvorm.

4. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig en goudbruin is.

Voedingswaarde

Per portie (1/6 van de taart):

– Calorieën: 400

– Vet: 30 gram

– Koolhydraten: 20 gram

– Eiwit: 15 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze glutenvrije hartige taart is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen:

– Glutenvrij: Dit recept maakt gebruik van glutenvrij meel, wat geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.

– Eiwitrijk: De taart bevat een goede hoeveelheid eiwitten, wat essentieel is voor spieropbouw en herstel.

– Groenten: De champignons en rode ui in de vulling zorgen voor extra vezels en vitamines.

– Calcium: De geraspte kaas in de vulling is een goede bron van calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale Tijd

– Voorbereidingstijd: 20 minuten

– Bereidingstijd: 35 minuten

– Totale tijd: 55 minuten

Geniet van deze heerlijke glutenvrije hartige taart van de Albert Heijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *