Glutenvrije Taart Zonder Oven

Glutenvrije Taart Zonder Oven

Pin op Taart zonder te bakken in de oven
Pin op Taart zonder te bakken in de oven from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrije koekjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram aardbeien
  • 50 gram witte chocolade
  • Extra aardbeien en muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Breek de glutenvrije koekjes in kleine stukjes en doe ze in een kom.
  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de koekjes. Meng goed door elkaar.
  3. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm en zet in de koelkast om op te stijven.
  4. Klop de roomkaas, slagroom, poedersuiker en vanille-extract samen in een kom tot een luchtig mengsel.
  5. Snijd de aardbeien in plakjes en hak de witte chocolade fijn.
  6. Voeg de plakjes aardbeien en gehakte witte chocolade toe aan het roomkaasmengsel en meng voorzichtig door elkaar.
  7. Giet het roomkaasmengsel op de koekjesbodem in de taartvorm en strijk glad met een spatel.
  8. Zet de taartvorm in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven.
  9. Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de taartvorm.
  10. Garneer de taart met extra plakjes aardbei en muntblaadjes.
  11. Snijd de taart in punten en serveer direct.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 350

Vet: 25 gram

Koolhydraten: 30 gram

Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze glutenvrije taart bevat geen gluten, wat voordelig kan zijn voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie. Het gebruik van aardbeien voegt een bron van vitamine C toe, terwijl de roomkaas en slagroom zorgen voor een romige smaak en textuur.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Baktijd:

Geen, deze taart hoeft niet in de oven.

Totale tijd:

3 uur en 20 minuten (inclusief opstijven in de koelkast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *