Hartige Taart Gehakt Italiaans

Hartige Taart Gehakt Italiaans

hartige taart andijvietaart met kruidig gehakt en kaas Familie over
hartige taart andijvietaart met kruidig gehakt en kaas Familie over from familieoverdekook.nl
familieoverdekook.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: Gehakt bakken

Verhit een beetje olie in een grote pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak deze kort mee.

Stap 3: Tomatensaus maken

Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano en basilicum toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 4: Taartvorm bekleden

Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem en de randen goed bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 5: Vulling toevoegen

Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig. Strooi de geraspte kaas over de vulling.

Stap 6: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 7: Serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de hartige taart gehakt italiaans met een frisse salade.

Voedingswaarde:

Per portie (1/6 van de taart)

  • Calorieën: 400
  • Eiwitten: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met gehakt en groenten bevat een goede balans van eiwitten, koolhydraten en vetten. Het gehakt levert hoogwaardige eiwitten en belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en vitamine B12. De groenten zorgen voor een goede dosis vezels, vitamines en mineralen. Door de bladerdeegbodem te gebruiken in plaats van een traditionele deegbodem, wordt het aantal calorieën en vetten beperkt. Daarnaast kun je variëren met de groenten in de taart, zodat je verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *