Hartige Taart Bloemkool Bladerdeeg

Hartige Taart Bloemkool Bladerdeeg

Bladerdeeg taart met broccoli bloemkool achterham en krieltjes
Bladerdeeg taart met broccoli bloemkool achterham en krieltjes from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 2: Bloemkool koken

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in een pan met kokend water en een snufje zout. Laat de bloemkool ongeveer 5 minuten koken, totdat deze net gaar is. Giet de bloemkool af en laat het goed uitlekken.

Stap 3: Spekjes en ui bakken

Bak de spekreepjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan met spekjes. Bak de ui glazig.

Stap 4: Eimengsel maken

Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Taart vullen

Verdeel de bloemkool, spekjes en ui gelijkmatig over de bodem van de taartvorm. Giet het eimengsel eroverheen, zorg ervoor dat alles goed bedekt is.

Stap 6: Bakken in de oven

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 7: Serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de hartige taart warm.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde is afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de portiegrootte. Een gemiddelde portie hartige taart met bloemkool en bladerdeeg bevat ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 15 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met bloemkool en bladerdeeg bevat veel gezonde ingrediënten. Bloemkool is rijk aan vitamine C en vezels, en spekreepjes bevatten eiwitten en vetten. Het gebruik van bladerdeeg kan de hoeveelheid calorieën en vet verhogen, dus geniet met mate.

Tijd:

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *