Hartige Taart Gehakt Nasikruiden

Hartige Taart Gehakt Nasikruiden

hartige taart met prei en gehakt Familie over de kook
hartige taart met prei en gehakt Familie over de kook from familieoverdekook.nl
familieoverdekook.nl

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 wortel, geraspt
  • 1 theelepel nasikruiden
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Verhit een beetje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak deze mee tot ze glazig zijn.

Voeg de blokjes paprika, prei en geraspte wortel toe aan het gehaktmengsel en bak deze kort mee. Voeg vervolgens de nasikruiden toe en roer goed door.

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg.

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het eimengsel over het gehaktmengsel.

Bestrooi de hartige taart met geraspte kaas en bak deze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk hartige taart

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwit: 15 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart met gehakt en nasikruiden bevat verschillende groenten, waardoor het een goede bron van voedingsstoffen is. De paprika levert bijvoorbeeld vitamine C en carotenoïden, terwijl de prei en wortel vezels en verschillende vitamines en mineralen bevatten. Gehakt is een bron van eiwitten en kan bijdragen aan de opbouw en het herstel van spieren. De hartige taart bevat ook eieren, die belangrijke voedingsstoffen bevatten zoals vitamine B12 en selenium.

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 25 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *