Hartige Taart Prei Spek Champignons

Hartige Taart Prei Spek Champignons

Hartige taart met zongedroogde tomaat en champignons, lekker als lunch
Hartige taart met zongedroogde tomaat en champignons, lekker als lunch from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 500 gram prei
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 200 gram champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Begin met het maken van het deeg voor de bodem. Zeef de bloem boven een grote kom en voeg de boter toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes en wrijf het daarna met je vingertoppen door de bloem totdat het mengsel op broodkruimels lijkt. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling

Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze goed af onder de kraan. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze knapperig zijn. Voeg vervolgens de prei toe en bak deze mee totdat deze zacht is. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak alles nog een paar minuten totdat de champignons gaar zijn. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 3: De vulling mengen

Klop in een grote kom de eieren los en voeg de crème fraîche toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de geraspte kaas toe. Voeg tot slot het prei-spek-champignonmengsel toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 4: De taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een quichevorm in met boter of olie. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het vullingmengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 5: Het bakken

Bak de hartige taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Deze hartige taart met prei, spek en champignons bevat per portie van 1/6 van de taart ongeveer:

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vetten: 28 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat veel groenten, waaronder prei en champignons. Prei is een goede bron van vitamine K, vitamine C en foliumzuur. Champignons bevatten veel vezels en zijn rijk aan antioxidanten. Het toevoegen van spek geeft de taart een hartige smaak, maar let op dat je niet te veel spek gebruikt vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten.

Benodigde tijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *