Taart Met Bladerdeeg En Appels

Taart Met Bladerdeeg En Appels

Wat ik gegeten heb Expresse Appelplaattaart met bladerdeeg,
Wat ik gegeten heb Expresse Appelplaattaart met bladerdeeg, from watikgegetenheb.blogspot.com
watikgegetenheb.blogspot.com

Ingrediënten

  • 6 appels
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.

3. Meng de suiker en kaneel in een kom.

4. Rol de plakjes bladerdeeg uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

6. Verdeel de plakjes appel over het bladerdeeg.

7. Bestrooi de appels met het suiker-kaneelmengsel.

8. Verdeel de rozijnen en het amandelschaafsel over de taart.

9. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat er een rand ontstaat.

10. Klop het ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.

11. Bak de taart in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Nutrition

Per portie:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart met bladerdeeg en appels is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Appels zitten vol met vezels, vitamines en antioxidanten. Ze helpen de spijsvertering, versterken het immuunsysteem en zijn goed voor de gezondheid van het hart. Bladerdeeg bevat weinig verzadigde vetten en is een goede bron van energie. Het amandelschaafsel voegt een lekkere crunch toe en is rijk aan vitamine E en gezonde vetten. Kortom, een verantwoorde traktatie!

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *