Hartige Taart Zelfrijzend Bakmeel

Hartige Taart Zelfrijzend Bakmeel

Zelfrijzend Bakmeel Product
Zelfrijzend Bakmeel Product from www.koopmans.com
www.koopmans.com

Ingrediënten

Bodem:

– 200 gram zelfrijzend bakmeel

– 100 gram koude boter

– 1 ei

– Snufje zout

Vulling:

– 300 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld prei, paprika, champignons)

– 200 gram spekjes

– 200 ml room

– 3 eieren

– 100 gram geraspte kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Bodem:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout in een kom.

3. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan het bakmeel.

4. Kneed het geheel met je handen tot een kruimelig deeg.

5. Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.

6. Vet een taartvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en de randen.

7. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling:

1. Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn.

2. Snijd de groenten naar keuze in kleine stukjes.

3. Bak de groenten kort in dezelfde pan als de spekjes, tot ze beetgaar zijn.

4. Meng in een kom de room, eieren, geraspte kaas, zout en peper.

5. Voeg de gebakken spekjes en groenten toe aan het roommengsel en meng goed door elkaar.

Samenvoegen en bakken:

1. Giet het roommengsel in de taartvorm met de bodem.

2. Bak de hartige taart in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

3. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

– Calorieën: 320

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 23 gram

– Eiwit: 12 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart met zelfrijzend bakmeel bevat veel groenten, wat zorgt voor een goede dosis vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het ook eiwitten uit de eieren en de spekjes, wat helpt bij het opbouwen en onderhouden van spieren. De vezels uit het zelfrijzend bakmeel dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Het is een voedzame maaltijd die zowel warm als koud gegeten kan worden.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

40 minuten

Totale tijd

55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *