Hema Taart 25 Personen

Hema Taart 25 Personen

Hema Taart Met Foto Ontwerpen
Hema Taart Met Foto Ontwerpen from zelfeenbedontwerpen.blogspot.com
zelfeenbedontwerpen.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 200 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 1 liter slagroom

– 500 gram verse aardbeien

– 200 gram witte chocolade

– 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

– Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract en zout in een grote kom.

– Kneed het deeg met je handen tot een samenhangend geheel.

– Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Het deeg uitrollen

– Bestuif een schoon werkblad met bloem.

– Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap van ongeveer 3 millimeter dik.

– Bekleed een taartvorm van 25 centimeter doorsnede met het deeg.

– Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Stap 3: De taartbodem bakken

– Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin.

– Haal de taartbodem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Stap 4: De vulling maken

– Smelt de witte chocolade au bain-marie.

– Klop in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker.

– Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de slagroom en meng goed door.

Stap 5: De taart afmaken

– Snijd de aardbeien in plakjes.

– Verdeel de helft van het slagroommengsel over de taartbodem.

– Leg de plakjes aardbei op de slagroom.

– Verdeel de rest van het slagroommengsel over de aardbeien.

– Decoreer de taart eventueel met extra aardbeien of chocoladeschaafsel.

Voedingswaarde:

– Energie: 300 calorieën per portie

– Vet: 20 gram per portie

– Koolhydraten: 25 gram per portie

– Eiwit: 4 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

– Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, die kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bestrijden van vrije radicalen.

– Witte chocolade bevat minder suiker en meer calcium dan melkchocolade, waardoor het een betere keuze kan zijn voor mensen die op hun suikerinname letten.

– Slagroom is een goede bron van vitamine A en D, die belangrijk zijn voor een gezonde huid en botten.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 15 minuten

– Totale tijd: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *