Worteltjestaart Rutger Bakt

Worteltjestaart Rutger Bakt

Worteltjestaart van speltmeel zonder suiker
Worteltjestaart van speltmeel zonder suiker from www.resetjehormonen.nl
www.resetjehormonen.nl

Een heerlijke en gezonde traktatie

Ingrediënten:

Voor de taart:

  • 300 gram geraspte wortelen
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • een snufje zout
  • 100 gram gehakte walnoten
  • 100 gram rozijnen

Voor de topping:

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram boter
  • een scheutje vanille-extract

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg de geraspte wortelen, walnoten en rozijnen toe en meng goed door elkaar.

Stap 3: In een andere kom, klop de eieren los en voeg de zonnebloemolie toe. Mix dit mengsel door het wortelmengsel en roer goed door.

Stap 4: Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart ongeveer 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.

Stap 5: Laat de taart volledig afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 6: Terwijl de taart afkoelt, maak je de roomkaastopping. Mix de roomkaas, poedersuiker, boter en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.

Stap 7: Haal de afgekoelde taart uit de vorm en plaats deze op een serveerschaal. Verdeel de roomkaastopping gelijkmatig over de bovenkant van de taart.

Stap 8: Zet de taart minstens een uur in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de topping kan opstijven.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 18 gram

– Koolhydraten: 44 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Worteltjestaart is niet alleen lekker, maar ook gezond! Wortelen zitten boordevol vitamine A, vezels en antioxidanten, die goed zijn voor je ogen, immuunsysteem en spijsvertering. Daarnaast bevatten walnoten gezonde vetten en eiwitten, terwijl rozijnen een goede bron van ijzer zijn.

Geniet van deze heerlijke worteltjestaart als traktatie voor jezelf of je gezin!

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 45-50 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *