Koolhydraatarme Taart Zonder Zoetstof
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 100 gram kokosmeel
- 4 eieren
- 150 gram Griekse yoghurt
- 100 gram roomboter
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- 500 gram gemengde bessen (bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen en bramen)
- Optioneel: verse muntblaadjes ter decoratie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met een beetje amandelmeel.
- Meng in een kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout.
- Smelt de roomboter in een pannetje en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren los in een andere kom en voeg de Griekse yoghurt, vanille-extract en gesmolten boter toe.
- Voeg het amandelmeelmengsel toe aan het eimengsel en meng goed door elkaar.
- Giet het beslag in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.
- Verdeel de gemengde bessen over het beslag.
- Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
- Garneer eventueel met verse muntblaadjes.
Voedingswaarde
Deze koolhydraatarme taart zonder zoetstof bevat per portie van 1/8e van de taart de volgende voedingswaarde:
- Calorieën: 250
- Koolhydraten: 8 gram
- Eiwitten: 7 gram
- Vetten: 20 gram
- Vezels: 4 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze koolhydraatarme taart zonder zoetstof is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Door het gebruik van amandelmeel en kokosmeel is de taart van nature glutenvrij en bevat het goede vetten en vezels. Daarnaast zorgen de gemengde bessen voor een flinke dosis antioxidanten en vitamines. De Griekse yoghurt zorgt voor extra eiwitten en geeft de taart een romige smaak.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totaal: 50 minuten