Taart Geslaagd Ah

Taart Geslaagd Ah

Geslaagdtaart met aardbeilimoenvulling Better Baking
Geslaagdtaart met aardbeilimoenvulling Better Baking from www.betterbaking.nl
www.betterbaking.nl

Ingrediënten

Bodem:

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram gesmolten boter

Vulling:

– 500 gram slagroom

– 250 gram mascarpone

– 100 gram suiker

– 1 zakje vanillesuiker

– 2 eetlepels citroensap

– 4 blaadjes gelatine

– 200 gram aardbeien

Topping:

– 200 gram aardbeien

– 100 gram witte chocolade

– 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Bodem:

1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een afsluitbare zak en sla erop met een deegroller.

2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

3. Meng de verkruimelde biscuitjes met de gesmolten boter in een kom.

4. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

5. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Vulling:

1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

2. Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.

3. Meng de mascarpone met het citroensap.

4. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.

5. Voeg de opgeloste gelatine toe aan de mascarpone en meng goed.

6. Schep de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.

7. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel.

8. Verdeel het mengsel over de bodem in de springvorm.

9. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

Topping:

1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

2. Snijd de aardbeien in plakjes.

3. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de rand van de springvorm.

4. Verdeel de plakjes aardbei over de bovenkant van de taart.

5. Drizzle de gesmolten witte chocolade over de aardbeien.

6. Bestrooi de taart tot slot met poedersuiker.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

– Calorieën: 450 kcal

– Vet: 32 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat aardbeien, wat een goede bron is van vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is belangrijk voor een gezond immuunsysteem en antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.

Daarnaast bevat deze taart ook mascarpone, wat een bron is van calcium. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Koeltijd: 4 uur

– Totale tijd: 4 uur 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *