Karamel Zeezout Taart Ah

Karamel Zeezout Taart Ah

Tony’s Chocolonely taart. Karamel zeezout. Food, Cake, Desserts
Tony’s Chocolonely taart. Karamel zeezout. Food, Cake, Desserts from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200g biscuitjes
  • 100g roomboter
  • 400g gecondenseerde melk
  • 150g bruine suiker
  • 1 theelepel zeezout
  • 250ml slagroom
  • 50g pure chocolade

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Verkruimel de biscuitjes in een blender of doe ze in een afsluitbare zak en sla erop met een deegroller totdat je fijne kruimels hebt. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur en voeg de biscuitkruimels toe. Meng goed totdat alle kruimels bedekt zijn met de gesmolten boter.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats de springvorm in de koelkast om op te stijven terwijl je de karamel maakt.

Stap 2: De karamel

Verwarm de gecondenseerde melk, bruine suiker en het zeezout in een steelpan op laag vuur. Roer regelmatig totdat de suiker volledig is opgelost en het mengsel begint te borrelen. Laat de karamel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen, terwijl je regelmatig blijft roeren om te voorkomen dat het aanbrandt.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet de karamel gelijkmatig over de biscuitbodem. Zet de taart terug in de koelkast en laat de karamel volledig afkoelen en opstijven.

Stap 3: De slagroom

Klop de slagroom stijf in een grote kom. Haal de springvorm uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand. Verdeel de opgeklopte slagroom gelijkmatig over de karamel laag. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 4: De chocoladedecoratie

Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak of een hersluitbaar zakje en knip een klein hoekje af. Spuit dunne lijnen chocolade over de taart in een zigzagpatroon of naar eigen creativiteit.

Stap 5: Het opstijven

Zet de taart terug in de koelkast en laat deze minstens 4 uur opstijven, of het liefst een hele nacht. Hierdoor kunnen de smaken goed intrekken en wordt de taart stevig genoeg om te snijden.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 450

Vetten: 25g

Koolhydraten: 55g

Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze taart niet bepaald gezond te noemen is, kan het af en toe genieten van zoetigheid een positief effect hebben op je humeur. De combinatie van karamel, zeezout en chocolade kan voor een ware smaakexplosie zorgen en een gevoel van geluk oproepen.

Let echter wel op de portiegrootte en geniet met mate. Overmatige consumptie van suiker en verzadigde vetten kan leiden tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

10 minuten

Totale tijd:

4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *