Lactose Vrije Taart Jumbo

Lactose Vrije Taart Jumbo

Pin op lactose vrije recepten
Pin op lactose vrije recepten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram lactosevrije margarine
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram lactosevrije roomkaas
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml lactosevrije slagroom

Bereidingswijze

Taartbodem:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met wat lactosevrije margarine.

3. Mix de lactosevrije margarine en kristalsuiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

5. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg het vanille-extract en zout toe. Mix alles goed door elkaar.

6. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

7. Bak de taartbodem in het midden van de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

8. Haal de taartbodem uit de oven en laat het volledig afkoelen.

Vulling:

1. Mix de lactosevrije roomkaas, poedersuiker, maïzena, citroensap en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.

2. Klop de lactosevrije slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het roomkaasmengsel.

3. Verdeel de vulling gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem.

4. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt van de taart

  • Calorieën: 300
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze lactosevrije taart is geschikt voor mensen met lactose-intolerantie, omdat er geen lactosehoudende ingrediënten worden gebruikt. Het gebruik van lactosevrije roomkaas en slagroom zorgt ervoor dat mensen met lactose-intolerantie toch kunnen genieten van een heerlijk stuk taart. Daarnaast bevat deze taart minder vet en suiker dan traditionele taarten, wat het een gezondere keuze maakt.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 30 minuten

Totale tijd: 4 uur 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *