Makkelijke Taart Voor Grote Groep

Makkelijke Taart Voor Grote Groep

Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel Francesca Kookt! Bloglovin’
Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel Francesca Kookt! Bloglovin’ from www.bloglovin.com
www.bloglovin.com

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 500 gram verse vruchten (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
  • Poedersuiker (optioneel, ter decoratie)

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem, zodat de taart niet blijft plakken.

Stap 2: Het deeg maken

Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Kneed met je handen tot er een kruimelig deeg ontstaat.

Stap 3: Het deeg vormen

Voeg de eieren, melk en vanille extract toe aan het deeg. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de taartvorm.

Stap 4: De vulling

Snijd de verse vruchten in stukjes en verdeel ze over het deeg in de taartvorm. Druk de vruchten voorzichtig aan, zodat ze goed in het deeg blijven zitten.

Stap 5: Het bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart ongeveer 40-45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Stap 6: Serveren

Bestrooi de afgekoelde taart eventueel met poedersuiker voor een extra feestelijk effect. Snijd de taart in punten en serveer aan je gasten. Geniet van deze heerlijke en makkelijke taart!

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 300 per portie
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze makkelijke taart zit boordevol verse vruchten, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een goede gezondheid en het versterken van het immuunsysteem. Daarnaast bevat de taart ook vezels uit de bloem, die kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Baktijd: 40-45 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *