Ricotta Taart Pascale Naessens

Ricotta Taart Pascale Naessens

Fruittaart met ricotta Pascal Naessens Puur genieten Fruittaart, Eten
Fruittaart met ricotta Pascal Naessens Puur genieten Fruittaart, Eten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 100 gram honing
  • 1 vanillestokje
  • rasp van 1 citroen

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng het speltmeel, amandelmeel en zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig mengsel. Voeg het ei en de honing toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De taartvorm bekleden

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee de bodem en zijkanten van een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de taartvorm weer in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 3: De vulling maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de ricotta, eieren, honing, vanillestokje en citroenrasp in een kom. Roer goed door tot alles goed gemengd is.

Stap 4: De taart bakken

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de vulling in de taartbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als de bovenkant goudbruin is en stevig aanvoelt.

Stap 5: Serveren

Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de ricotta taart als dessert of bij de koffie. Geniet ervan!

Voedingswaarde

De voedingswaarde per portie (bij 10 porties) is:

  • Calorieën: 300
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 10 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze ricotta taart bevat gezonde ingrediënten zoals speltmeel en amandelmeel, die beide vezelrijk zijn en helpen bij een gezonde spijsvertering. Ricotta is een goede bron van eiwitten en bevat ook calcium, wat belangrijk is voor sterke botten. De honing voegt een natuurlijke zoetheid toe zonder geraffineerde suikers, en de citroenrasp zorgt voor een verfrissende smaak en bevat vitamine C.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

De voorbereidingstijd voor deze ricotta taart is ongeveer 20 minuten. De bereidingstijd is 40 minuten. De totale tijd, inclusief rusttijd van het deeg en afkoeltijd van de taart, is ongeveer 2 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *