Taart Met Pistache Vulling
Ingrediënten
Om deze heerlijke taart met pistache vulling te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
Voor de taartbodem:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- Snufje zout
Voor de pistache vulling:
- 200 gram gepelde pistachenoten
- 100 ml melk
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de topping:
- 100 gram poedersuiker
- 50 gram pistachenoten, grof gehakt
Bereidingswijze
Stap 1: Maak de taartbodem
Begin met het maken van de taartbodem. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2: Maak de pistache vulling
Maal de gepelde pistachenoten fijn in een keukenmachine. Voeg de melk, suiker, maïzena en vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Stap 3: Bak de taartbodem
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een dunne plak en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Bak de taartbodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat deze goudbruin is. Laat de taartbodem afkoelen.
Stap 4: Vul de taart met pistache vulling
Giet de pistache vulling in de afgekoelde taartbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart vervolgens in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven.
Stap 5: Maak de topping
Meng de poedersuiker met een beetje water tot een glazuur. Giet het glazuur over de taart en strooi de gehakte pistachenoten er overheen.
Stap 6: Serveer en geniet
Snijd de taart in stukken en serveer deze bij de koffie of thee. Geniet van de heerlijke taart met pistache vulling!
Voedingswaarde
De voedingswaarde per portie (1 stuk taart) is als volgt:
- Calorieën: 350
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 6 gram
- Vezels: 2 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze taart met pistache vulling bevat gezonde ingrediënten zoals pistachenoten. Pistachenoten bevatten veel gezonde vetten, vezels, eiwitten en vitamines en mineralen. Ze kunnen bijdragen aan een gezond hart en een betere spijsvertering. Daarnaast zijn pistachenoten ook goed voor de huid en het immuunsysteem.
Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale tijd
De voorbereidingstijd voor deze taart is ongeveer 30 minuten. De bereidingstijd is 20 minuten en de totale tijd, inclusief het opstijven van de taart, is ongeveer 2 uur en 30 minuten.