Sonja Bakker Hartige Taart Geitenkaas

Sonja Bakker Hartige Taart Geitenkaas

Gezonde glutenvrije hartige taart met spinazie en geitenkaas Oh My
Gezonde glutenvrije hartige taart met spinazie en geitenkaas Oh My from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram koude boter
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 3 eetlepels koud water

Voor de vulling:

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de koude boter toe en snijd dit met een mes door de bloem totdat je een kruimelig mengsel hebt.

Voeg het ei en het water toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast.

Stap 2: De vulling voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de courgette, rode ui en cherrytomaten in dunne plakjes. Pers de knoflookteentjes uit.

Verhit een beetje olie in een pan en bak de courgette, rode ui en knoflook ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn.

Stap 3: De taart samenstellen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Verdeel de gebakken groenten over de bodem en verkruimel de geitenkaas eroverheen.

Stap 4: Het eimengsel maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng op smaak met zout en peper.

Giet het eimengsel over de groenten en geitenkaas in de taartvorm.

Stap 5: De taart bakken

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en het eimengsel gestold is.

Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen.

Stap 6: Serveren

Garneer de taart met verse basilicumblaadjes en serveer warm.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 250
  • Eiwitten: 12 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met geitenkaas zit boordevol gezonde ingrediënten. Geitenkaas is een goede bron van eiwitten en bevat minder vet en cholesterol dan andere soorten kaas. Courgette en rode ui zijn rijk aan vitamines en mineralen, terwijl cherrytomaten veel antioxidanten bevatten. Basilicumblaadjes voegen niet alleen smaak toe, maar hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen. Deze taart is een heerlijke en gezonde optie voor een lunch of diner.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

35 minuten

Totale tijd:

50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *