Maya De Bij Taart Maken

Maya De Bij Taart Maken

Maya de bij taart met chocoladeganache, gevuld met Taart
Maya de bij taart met chocoladeganache, gevuld met Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram poedersuiker
  • Maya de Bij decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Vet een ronde taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.

Stap 3: Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

Stap 4: Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

Stap 5: Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en mix tot een glad beslag.

Stap 6: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 7: Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de taart gaar is, de prikker moet er schoon uitkomen.

Stap 8: Laat de taart volledig afkoelen.

Stap 9: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Stap 10: Snijd de taart horizontaal doormidden.

Stap 11: Smeer de onderste helft van de taart in met een laag slagroom.

Stap 12: Leg de bovenste helft van de taart er weer bovenop.

Stap 13: Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de overgebleven slagroom.

Stap 14: Versier de taart met Maya de Bij decoratie.

Voedingswaarde:

Energie: 350 kcal per portie

Vetten: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 4 gram

Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze Maya de Bij taart bevat een goede hoeveelheid energie en vetten, waardoor het een lekker en voedzaam dessert is. De aanwezigheid van koolhydraten in de taart zorgt voor een snelle energieboost. De slagroom is een bron van calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden. De taart bevat ook vezels, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Totale tijd:

45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *