Hartige Taart Pompoen Geitenkaas Jumbo

Hartige Taart Pompoen Geitenkaas Jumbo

Hartige taart met pompoen en geitenkaas Food by Chantal
Hartige taart met pompoen en geitenkaas Food by Chantal from foodbychantal.nl
foodbychantal.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 500 gram pompoen
  • 150 gram geitenkaas
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika’s en courgette in kleine stukjes. Verkruimel de geitenkaas.

Stap 2: Deeg maken

Meng de bloem en boter in een kom. Voeg een snufje zout toe. Kneed het geheel tot een deegbal. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Pompoen bakken

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pompoenblokjes, paprika en courgette toe. Bak het geheel 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met tijm, oregano, zout en peper.

Stap 4: Deeg uitrollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 5: Vulling maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Meng goed. Verdeel het pompoenmengsel over de deegbodem. Giet het eimengsel eroverheen. Verkruimel de geitenkaas over de taart.

Stap 6: Bakken

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig is.

Stap 7: Serveren

Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de hartige taart pompoen geitenkaas warm als hoofdgerecht met een frisse salade erbij.

Voedingswaarde:

  • Energie: 300 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 10 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met pompoen en geitenkaas zit vol met gezonde ingrediënten. Pompoen is rijk aan vitamine A, C en E, en bevat ook veel vezels. Geitenkaas is een goede bron van calcium en proteïne. Dit gerecht is dus niet alleen lekker, maar ook voedzaam.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 40 minuten
  • Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *