Monchou Taart Recept Sonja Bakker

Monchou Taart Recept Sonja Bakker

Monchoutaart Recept
Monchoutaart Recept from www.koopmans.com
www.koopmans.com

Ingrediënten

  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 400 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 1 blikje kersen (400 gram)

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem

Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Smelt de roomboter in een pannetje en meng de koekkruimels erdoor. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De vulling

Klop de monchou samen met de suiker, vanillesuiker en het sap en rasp van de citroen tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het monchoumengsel tot het goed gemengd is. Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de vulling eroverheen.

Stap 3: Het bakken

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar. De taart is klaar als de bovenkant stevig aanvoelt en licht goudbruin is geworden.

Stap 4: De topping

Laat de taart volledig afkoelen in de springvorm voordat je hem uit de vorm haalt. Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de taart. Zet de taart nog even in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Per portie van deze monchou taart (1/8 deel) bevat:

  • Calorieën: 320 kcal
  • Vet: 24 gram
  • Koolhydraten: 23 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze monchou taart bevat monchou, wat een bron is van calcium. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden, en speelt ook een rol bij het goed functioneren van de spieren en de zenuwen. Daarnaast bevat de taart ook vitamine C uit de citroen en antioxidanten uit de kersen.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale tijd

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Totale tijd: 90 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *