Havermouttaart Met Griekse Yoghurt

Havermouttaart Met Griekse Yoghurt

Griekse yoghurt met havermout resize
Griekse yoghurt met havermout resize from www.re-size.nl
www.re-size.nl

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram rood fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen)
  • Optioneel: extra honing of ahornsiroop voor het zoeten

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met wat kokosolie.

Stap 2: Mengen van de droge ingrediënten

Doe de havermout, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng goed door elkaar.

Stap 3: Smelten van de kokosolie

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Voeg de honing en vanille-extract toe aan de gesmolten kokosolie en roer goed door.

Stap 4: Mengen van de natte en droge ingrediënten

Giet het kokosolie-honingmengsel bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar. Het mengsel moet plakkerig worden.

Stap 5: Bekleden van de taartvorm

Pak de taartvorm erbij en verdeel het havermoutmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.

Stap 6: Bakken in de oven

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de havermouttaart ongeveer 15 minuten, of totdat de randjes goudbruin zijn. Laat de taart daarna afkoelen in de vorm.

Stap 7: Bereiden van de topping

Terwijl de taart afkoelt, kun je de topping maken. Meng de Griekse yoghurt met een eetlepel honing (of ahornsiroop) naar smaak.

Stap 8: Afmaken van de taart

Haal de afgekoelde taart uit de vorm en verdeel de Griekse yoghurt over de bovenkant. Strijk glad met een spatel.

Stap 9: Versieren met rood fruit

Snijd het rood fruit in stukjes en verdeel over de Griekse yoghurt. Je kunt hierbij zelf bepalen hoeveel fruit je wilt gebruiken.

Stap 10: Serveren

Zet de taart in de koelkast en laat minstens een uur opstijven. Serveer de havermouttaart met Griekse yoghurt als dessert of als gezond tussendoortje.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de havermouttaart met Griekse yoghurt kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de portiegrootte.

Gezondheidsvoordelen

Deze havermouttaart met Griekse yoghurt is niet alleen een heerlijk dessert, maar ook nog eens gezond. Havermout zit boordevol vezels, wat goed is voor de spijsvertering en het verzadigingsgevoel. Griekse yoghurt bevat veel eiwitten en weinig vet, waardoor het een goede keuze is voor degenen die op hun gewicht willen letten. Het rood fruit zit vol met antioxidanten, vitamines en mineralen die goed zijn voor het immuunsysteem en de algehele gezondheid.

Benodigde tijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bakken: 15 minuten
  • Koelen: 1 uur
  • Totaal: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *