Pannenkoeken Taart Jamie Oliver

Pannenkoeken Taart Jamie Oliver

Pannenkoekentaart Kaboutertuin
Pannenkoekentaart Kaboutertuin from www.kaboutertuinblogt.nl
www.kaboutertuinblogt.nl

Ingrediënten

Voor het beslag:

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • Boter of olie om in te bakken

Voor de vulling:

  • 500 gram aardbeien
  • 250 gram frambozen
  • 250 gram blauwe bessen
  • 250 gram bramen
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Stap 1: Het beslag maken

Begin met het maken van het beslag. Zeef de bloem boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en voeg een snufje zout en de suiker toe. Meng dit met een garde door elkaar.

Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren, totdat er een glad beslag ontstaat. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Laat het beslag 30 minuten rusten.

Stap 2: De pannenkoeken bakken

Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Leg de gebakken pannenkoeken op een bord en laat ze afkoelen.

Stap 3: De vulling maken

Snijd de aardbeien in plakjes en meng ze met de frambozen, blauwe bessen en bramen in een kom. Klop in een andere kom de mascarpone, slagroom, suiker en vanille-extract tot een luchtig mengsel.

Stap 4: De taart opbouwen

Leg een pannenkoek op een serveerbord en verdeel een laagje van het mascarpone-slagroommengsel over de pannenkoek. Leg hier bovenop een laagje van het gemengde fruit. Herhaal dit proces totdat alle pannenkoeken, mascarpone-slagroom en fruit op zijn.

Eindig met een laag mascarpone-slagroom en garneer de taart met wat extra fruit.

Voedingswaarde

Deze pannenkoeken taart bevat per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 6 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Vetten: 18 gram
  • Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze pannenkoeken taart zit boordevol verse vruchten, wat zorgt voor een goede dosis vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het beslag volkoren bloem, wat zorgt voor vezels en langdurige energie. De mascarpone en slagroom zorgen voor een romige smaak, maar kunnen ook in mate genoten worden.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *