Hartige Taart Groene Asperges Ricotta

Hartige Taart Groene Asperges Ricotta

Hartige taart met groene asperges geitenkaas en roodlof Domaine
Hartige taart met groene asperges geitenkaas en roodlof Domaine from domainemalpaskookt.com
domainemalpaskookt.com

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 500 gram groene asperges
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af en kook de asperges in een pan met water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze af met koud water.

4. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

5. Verdeel de ricotta over de bodem van de taart en leg hier de groene asperges op.

6. Meng in een kom de eieren, melk, geraspte kaas, peper en zout. Giet dit mengsel over de asperges.

7. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

8. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de hartige taart warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde:

Deze hartige taart met groene asperges en ricotta bevat per portie (1/6 deel):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 12 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Het eten van groene asperges heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vezels, vitamine K, foliumzuur en antioxidanten. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde spijsvertering, sterke botten en een goede weerstand.

Ricotta is een magere kaassoort die minder vet en calorieën bevat dan andere kaassoorten. Het is een goede bron van eiwitten en bevat ook calcium, fosfor en vitamine A. Ricotta kan helpen bij het behouden van sterke botten en spieren.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *