Prenger Taart

Prenger Taart

Alexandra's droomtaartjes Baby taart
Alexandra's droomtaartjes Baby taart from alexandrasdroomtaartjes.blogspot.com
alexandrasdroomtaartjes.blogspot.com

Heerlijke zelfgemaakte taart voor elke gelegenheid

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram poedersuiker
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram bosbessen

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout in een grote kom. Kneed het deeg met je handen tot een samenhangend geheel.

Stap 3: Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.

Stap 4: Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot hij goudbruin is. Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Stap 5: Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Zet de geklopte slagroom in de koelkast tot gebruik.

Stap 6: Was de aardbeien en bosbessen en snijd de aardbeien in plakjes.

Stap 7: Haal de afgekoelde taartbodem uit de taartvorm en leg op een serveerschaal.

Stap 8: Verdeel de helft van de geklopte slagroom over de taartbodem en strijk glad met een spatel.

Stap 9: Leg de plakjes aardbeien en bosbessen op de slagroom, en druk ze voorzichtig aan.

Stap 10: Verdeel de rest van de geklopte slagroom over de vruchten en strijk glad.

Stap 11: Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 12: Serveer de taart gekoeld en geniet ervan!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 40g

Eiwitten: 4g

Gezondheidsvoordelen:

De Prenger Taart bevat verse vruchten, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. De slagroom in de taart levert een bron van calcium en vitamine D. Het eten van deze taart kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon en een goede gezondheid.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Totale tijd: 2 uur 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *