Druiventaart Blauwe Druiven

Druiventaart Blauwe Druiven

Blauwe druiven Vino Degusto
Blauwe druiven Vino Degusto from vinodegusto.be
vinodegusto.be

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 kilogram blauwe druiven
  • 75 gram suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • Poedersuiker, ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Doe de bloem, koude boter, suiker en het ei in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De druiven voorbereiden

Was de blauwe druiven en verwijder de steeltjes. Snijd de druiven doormidden en verwijder eventuele pitjes. Doe de druiven in een kom en voeg de suiker, maïzena en vanille-extract toe. Meng dit goed door elkaar en laat het mengsel vervolgens even staan.

Stap 3: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of bekleed de vorm met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg in de taartvorm en druk het goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: De druivenvulling toevoegen

Verdeel het druivenmengsel gelijkmatig over de taartbodem. Strooi het amandelschaafsel over de druiven. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de druiven zacht zijn en de taartbodem goudbruin is.

Stap 5: Serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen. Bestrooi de taart voor het serveren met poedersuiker. Serveer de druiventaart als dessert of bij de koffie of thee.

Voedingswaarde

Een portie druiventaart met blauwe druiven (1/8 van de taart) bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 290
  • Vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Druiven zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten. Ze kunnen bijdragen aan een gezond hart, een betere spijsvertering en een versterkt immuunsysteem. Daarnaast bevatten druiven ook resveratrol, wat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd en Totale tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *